Vall Ferrera

Vall Ferrera és un indret situat al nord de Catalunya que limita per una banda amb França i per l’altre amb Andorra.

La Vall Ferrera amb els seus rius i la seva vegetació amb les diverses estacions de l’any, en fan una vall única. Dins les altes muntanyes de la Vall Ferrera hi trobem un entorn de gran bellesa, ja que hi viuen una quantitat important d’espècies protegides de flora i fauna.

Desde d’Àreu surten rutes de gran interès com l’ascensió a la Pica d’Estats (cim més alt de Catalunya amb 3.143m), el Monteixo i a llacs naturals de gran renom com el Llac de Baborte o el Llac d’Aixeus.

Amagades per les profunditats de les muntanyes d’Àreu i de la Vall Ferrera (vídeo), trobem bordes on els pastors passàvem les nits a l’alta muntanya. A l’hivern esquí de montanya, raquetes, etc. i també la pesca a la primavera i a l’estiu.

A part d’Àreu no podem deixar de visitar els pobles Ainet de Besan, Alins, Araós, amb l’esglèsia de Sant Esteve, la capella preromànica de Sant Francesc i el bosc de Virós. Besan, poble deshabitat amb l’església romànica de Santa Maria. A Norís l’església de Sant Serni i a Tor, el poble amb més alçada de la Vall Ferrera, podem visitar l’església romànica de Sant Pere, el castell de Tor i per la pista forestal, podem fer excursions fins al Port de Cabús i Andorra.